Pianomerken

Onze collectie bestaat uitsluitend uit gerenommeerde merken waarvan de kwaliteit en betrouwbaarheid zich in de loop van vele jaren hebben getoond.

Merken als Yamaha, Kawai, Petrof, August Förster, Schimmel, Seiler, C. Bechstein, Rösler, of Sauter zijn door hun onbesproken reputatie niet alleen bij onze cliënten maar ook bij onszelf zeer geliefd. Speciaal de gebruikte topmodellen  van Yamaha U1 en U3 , ook in de Silent uitvoeringen, vindt u bij ons in Nieuwstaat, maar voor een prijs waarvoor u een nieuwe graag laat staan. Dit zijn de werkpaarden van de muziekscholen overal ter wereld, maar wij zijn juist gespecialiseerd in de weinig bespeelde instrumenten vanuit het thuisgebruik. 

Ook van andere merken vinden wij soms prachtige instrumenten waar wij geheel achter kunnen staan. Een belangrijk criterium daarbij is de vraag of een instrument in de loop van de tijd juist mooier gaat klinken of niet. In dat opzicht is het ene merk het andere niet, maar u kunt ervan verzekerd zijn dat de mindere merken in dit opzicht door ons niet vertegenwoordigd worden.

Goedkoop is duurkoop

Ook niet als goedkoop alternatief. Want hier blijkt goedkoop later duurkoop te zijn. Het instrument blijkt dan niet stemvast te zijn en veel vaker gestemd te moeten worden, of de toonkwaliteit zakt al na enkele jaren ver weg. Ook met goed onderhoud valt hier dan niet meer te redden wat niet te redden valt.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

KAWAI piano’s

Bij de goede instrumenten kunt u ervan op aan dat deze problemen zich over een tijdsbestek van vele tientallen jaren niet zullen voordoen en dat het instrument zijn klankschoonheid zal behouden, en zelfs aanvankelijk nog zal verdiepen. In dit opzicht hebben wij zeer goede ervaringen met KAWAI piano’s, die bekend staan om hun rijke en warme toonkwaliteit. Maar deze toonkwaliteit neemt in de loop van de tijd nog toe door het instrument flink te bespelen.

Het gezegde “Musici kiezen KAWAI” spreekt in dit geval boekdelen. Het Japanse KAWAI is de op een na grootste pianofabriek ter wereld en weet die positie te handhaven zonder opvallende reclame te maken. Dit is zeer kostenbesparend en dat vindt u terug in de voortreffelijke prijs/kwaliteit verhouding van deze zeer gewilde muziekinstrumenten. Om deze reden zijn wij dealer voor KAWAI piano’s voor Amsterdam en de wijde omgeving geworden.

Musici kiezen KAWAI

Piano van het jaar

Zo is de Kawai K3 piano een geduchte concurrent van de Yamaha U1 maar dan wel voor een adviesprijs van slechts € 5.895,-. Deze Kawai K3 werd daarbij zowel in 2008 als in 2009 door de vakpers uitgeroepen tot piano van het jaar! Nieuw in 2014 is de recent uitgebrachte Kawai K300 met vele innovaties die deze topper opnieuw tot een eerste keuze maken. En met een adviesprijs van € 6.691,- opnieuw onverslaanbaar in zijn klasse. De Silent versie van dit instrument, de Kawai K300ATX3 biedt een pianoklank die u doet ervaren hoe hoe het is om op een grote concertvleugel in een concertzaal te spelen.

Deze instrumenten vallen in de winkel gewoon op door hun warme, eerder Europese dan Aziatische klank. KAWAI bereikt dat door zich uitsluitend op piano’s te concentreren en dat al sinds meer dan 90 jaar. Alles over deze en alle andere KAWAI piano’s, vleugels en digitale piano’s vindt u op www.kawai.nl.

Bekijk hieronder een video over de fabricage van een piano:

Elk instrument wordt door ons optimaal gestemd en afgeregeld, en op elke wijze in topconditie gebracht. Dit betekent voor u en voor ons de garantie dat u vele jaren plezier zult beleven aan uw piano.