Posted on 26 november, 2022 · Posted in

Home / Winkel

KAWAI CA901 Digitale Piano

4799,00€3.790,00
KAWAI CA901 Digitale Piano
KAWAI CA901 Digitale Piano
KAWAI CA901 Digitale Piano
KAWAI CA901 Digitale Piano
KAWAI CA901 Digitale Piano
KAWAI CA901 Digitale Piano

Home / Winkel

KAWAI CA901 Digitale Piano

4799,00€3.790,00
Modelnummer: kawai-ca-901
De piano die niets te wensen overlaat en menig akoestische piano met gemak verslaat.

De Kawai CA901 in Zwart, Wit of Rosewood is in het Huur Voordeel Plan te huur voor € 79,98 per maand (minimaal 12 mnd.)
De Kawai CA901 PE in zwart Hoogglans is in het Huur Voordeel Plan te huur voor € 88,32 per maand (minimaal 12 mnd.)
Na 60 maanden bent u automatisch eigenaar van de piano.
missing Option: Verzending
Verzending
  • Zelf ophalen
  • Gratis bezorgen
Laden Beschikbare opties
Maximale hoeveelheid overschreden
Minimum aankoopbedrag van 0 is vereist
Maximale aankoopbedrag οf 0 is toegestaan
Uw prijs: €3.790,00
3790.000
Een eenmalige prijs van €3.790,00 zal worden toegevoegd aan uw bestelling.
fabrikant: Kawai
  • Beschrijving
  • Specificaties

Deze piano is de absolute top van het digitale pianoprogramma van Kawai. Technisch gelijk aan de CA701 maar met een extra klankbodem waardoor deze piano vrijwel de klanksensaties van een echte akoestische piano evenaart.

Hartelijk welkom bij het nieuwe topmodel van de KAWAI Concert Artist Digitalpiano serie.
Laat u zich door zijn klank, het schitterende design en de vele mogelijkheden overtuigen.

GRAND FEEL III MECHANIEK MET DRUKPUNT SIMULATIE EN HOUTEN KLAVIER MET EBONY & IVORY TOUCH OPPERVLAKKEN

Het model CA901 is voorzien van het Grand Feel III mechaniek met houten toetsen dat een buitengewoon realistisch speelgevoel geeft. De lengte van de toetsen van het Grand Feel III klavier (van de voorkant van de toets t/m de pen van de balansbalk) is langer dan bij ieder ander klavier van een digitale piano. Alle achtentachtig zwarte en witte toetsen zijn compleet van lange houten onderdelen vervaardigd. Zoals bij een vleugel beweegt iedere toets zich zacht op een balansbalk. Bij de aanslag van een toets wordt, net als bij het originele instrument, een hamer met gewicht naar boven bewogen. Bovendien zorgt het 3-voudige sensorsysteem voor een optimale repetitie en spelcontrole.
De hamers met gegradueerde gewichten laten een echt vleugelgevoel ontstaan. Bovendien zijn in het voorste gedeelte van iedere toets van het Grand Feel III klavier gewichten aangebracht, zodat een nog betere balans tussen een sterk fortissimo (zonder vermoeidheidsverschijnselen) en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk is. Bovendien is het Grand Feel III klavier met een drukpunt simulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spel zorgt.
Alle 88 toetsen van het Grand Feel III klavier zijn met een op ivoor lijkend beleg uitgerust, dat de speler door een stroef oppervlak meer zekerheid en een excellente spelcontrole geeft.

SHIGERU KAWAI SK-EX COMPETITION GRAND EN SK-EX CONCERT GRAND CONCERTVLEUGELS, GEREPRODUCEERD MET DE NIEUWSTE SK-EX RENDERING SOUND TECHNOLOGIE

De schitterende klank van de Kawai SK-EX concertvleugel vormt het hart van de nieuwe CA901.
U vindt hem nu in twee varianten. Net als bij het voorgangermodel als SK-EX Concert Grand en nieuw nu ook als SK-EX COMPETITION GRAND.

De nieuwe SK-EX COMPETITION GRAND klank werd van een voor internationale concoursen geselecteerde SK-EX concertvleugel van de nieuwste generatie nieuw en hoogwaardig gesampeld.

Met multiple microfoonposities werd de klank van deze bijzondere vleugel met al zijn nuances opgenomen en deze munt uit door een nog krachtigere toon en een grotere dynamiek. De daarop aansluitende mix van de verschillende microfoonposities werd op de positie van de speler ingesteld in tegenstelling tot de SK-EX Concert Grand, die meer vanuit de positie van de luisteraar klinkt.

Om de indrukwekkende klank van de Shigeru vleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de SK-EX Rendering klankopwekking opnieuw verder ontwikkeld, die uitmunt door een multichannel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen in combinatie met de meest actuele resonantie Modelling technologie. De Multi-Channel-sampling bevat de klank, opgenomen van meerdere posities van de Shigeru Kawai concertvleugels, die een breder spectrum kan reproduceren en zodoende meer levendige en authentieke klankveranderingen bij een dynamisch spel mogelijk maakt. Deze natuurlijke en expressieve klank wordt nog rijker door het gebruik van Physical Modelling met nieuw ontwikkelde resonantie algoritmen. De complexe totale klank, die samengesteld is uit de snaren, de pedalen en vele andere onderdelen van een akoestische concertvleugel, geeft de speler het gevoel alsof hij achter een echt instrument zit.

TWINDRIVE SOUNDBOARD SYSTEEM

Met het TwinDrive Soundboard systeem is Kawai erin geslaagd een breed frequentiespectrum direct via de zangbodem weer te geven. Het achterste deel van de zangbodem wordt door twee AURES transducers in trillingen gebracht, zodat er geen extra basluidsprekers worden benodigd. Het resultaat is zodanig dat de trillingen net als bij een echte piano afgegeven worden en de weergave van de pianoklank een optimale akoestische kwaliteit bereikt. Dit systeem is gebaseerd op de natuurlijke resonantie van akoestische piano´s en is daarom van een veel betere kwaliteit dan het effectieve principe van normale luidsprekersystemen.

Behalve Hi-End Audio signaalleiding, digitale eindversterkers en de hoogwaardige versterker van de koptelefoon is de CA901 naast zijn unieke zangbodem systeem met 6 luidsprekers en 360 graad diffusors voor de naar boven gerichte luidsprekers uitgerust. Deze speciaal ontwikkelde componenten produceren een klankbeleving die de natuurlijke sound over de hele ruimte verdeelt en het voor de luisteraars mogelijk maakt net zo als de speler te horen, zonder dat de kwaliteit eronder lijdt.

ALTERNATIEVE AKOESTISCHE PIANOKLANKEN EN EEN GROTE KEUZE AAN EXTRA KLANKEN

Behalve met de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking is de CA901 nog met de populaire Harmonic Imaging XL technologie uitgerust. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo vindt u bijvoorbeeld ook de bijzondere klank van de Kawai EX concertvleugel. De klanken van de middelgrote Shigeru Kawai vleugel SK-5 en van de akoestische Kawai piano K-60 geven de speler de mogelijkheid ook eens verschillende klankkarakteristieken van verschillende afmetingen van vleugels of de karakteristiek van een akoestische piano te leren kennen.
Behalve over de akoestische pianoklanken beschikt de CA901 over een uitgebreide keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-piano´s, Hammond- of kerkorgel, strijkers- of ook koorklanken, die de musicus een zeer afwisselend spel van de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de Split resp. vierhandig modus een onderverdeling van het klavier in een linker en een rechter gedeelte mogelijk maakt.

VERANDER HET KLANKKARAKTER NAAR UW VOORSTELLINGEN MET DE VIRTUAL PIANO ARTISAN (VPA)

Met de geïntegreerde Virtual Piano Artisan functie in de CA901 kan het klankkarakter van de gekozen akoestische piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display worden veranderd. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Men kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

TOUCHSCREEN BEDIENING

De CA901 beschikt over een 5“ groot aanraakscherm met Anti-Glare oppervlak zonder reflecties.
Zo kunnen alle functies het gemakkelijkst bediend worden. Bovendien kunt u de CA901 ook via de voor Android en iOS verkrijgbare PianoRemote app aansturen, die voornamelijk het interne systeem weerspiegelt.
De display kan bij inactiviteit compleet worden uitgeschakeld, opdat u nog minder van het spelen wordt afgeleid.

BLUETOOTH® AUDIO/MIDI

Naast de USB-to-host aansluiting is de CA901 ook met Bluetooth® MIDI 5.0 techniek uitgerust, die een snoerloze communicatie met Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt. Daardoor hebt u de mogelijkheid om een grote selectie van muziekgerelateerde apps zoals de Kawai PianoRemote app of de PiaBookPlayer app in verbinding met uw CA901 digitale piano comfortabel te kunnen gebruiken.

Of gebruik toch eenvoudig de Bluetooth® Audio 5.1 interface. Verbind heel simpel uw smartphone met de CA901 en u geniet meteen van al uw muziek direct via het luidsprekersysteem van de CA901. Dit is bijzonder voor Play-Along aan te bevelen of om instructievideo's te beluisteren.

USB TO DEVICE FUNCTIONALITEIT MET MP3/WAV OPNAME EN WEERGAVE

De CA901 is met USB aansluitingen uitgerust, die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op een cd branden.

DESIGN EN ERGONOMIE

De CA901 overtuigt niet alleen door de talrijke innerlijke waarden. Ook zijn modern design is een eyecatcher.
De exclusieve uitstraling interpreteert het klassieke pianodesign nieuw. De slanke lijn aan de zijkanten, de hoogwaardige afwerking en de langzaam sluitende toetsenklep ronden het elegante totaalbeeld af.

Er werd ook aandacht besteed aan betere ergonomie. Zo is de positie van de pedalen verder naar achteren aangebracht, hetgeen een betere ergonomie voor de speler mogelijk maakt.

KeyboardPedalPiano SoundPiano ResonancePiano AdjustmentNo. of SoundsReverbBrillianceOther EffectsSpeakersOutput PowerHeadphone EnhancementsDisplayKey CoverMusic RestProduct
Size & WeightWidthDepthHeightNet WeightPacking
Size & WeightDimensionsGross WeightAvailable FinishesBasic FunctionsInternal SongsSound DemoPiano MusicConcert MagicLesson SongsInternal RecorderTotal MemoryNo. of SongsPartsMetronomeTime SignaturesDrum RhythmsBluetooth *USB Audio RecorderRecord/PlaybackOther FunctionsApp FunctionsConnector JacksHeadphoneMIDILine OutLine InUSB to HostUSB to DeviceOthersPower ConsumptionPowerBenchHeadphonesSheet MusicOthers
・ Grand Feel III action
 - 88 wooden keys
 - Grade-weighted hammers
 - Ivory Touch white key surfaces
 - Ebony Touch black key surfaces
 - Let-off simulation
 - Triple sensor key detection
 - 88-key Graded counterweights
・ Grand Feel Pedal System
 - Damper (with half-pedal support)
 - Soft (with half-pedal support)
 - Sostenuto
・ SK-EX Rendering
 - 88-key multi-channel sampling
 - SK-EX Competition Grand Piano recording
 - SK-EX Concert Grand Piano recording

・ Harmonic Imaging XL (HI-XL)
 - 88-key stereo sampling
 - SK-EX, SK-5, EX recording

256 note maximum polyphony
・ SK-EX Rendering: Resonance Modelling
 - Damper Resonance
 - String Resonance
 - Undamped String Resonance
 - Aliquot Resonance

・ Harmonic Imaging XL: Acoustic Rendering
 - Damper Resonance
 - String Resonance
 - Undamped String Resonance
 - Cabinet Resonance
・Virtual Piano Artisan (20 parameters)
 - Touch Curve (incl. User Touch Curve)
 - Voicing (incl. 88-key User Voicing)
 - String Resonances
 - Damper Noise
 - Undamped String Resonance
 - Cabinet Resonance
 - Key-off Effect
 - Fall-back Noise
 - Hammer Noise
 - Hammer Delay
 - Topboard Simulation
 - Decay Time
 - Release Time
 - Minimum Touch
 - Stretch Tuning (incl. 88-key User Tuning)
 - Temperament (incl. User Temperament)
 - Temperament Key
 - Key Volume (incl. 88-key User Key Volume)
 - Half-Pedal Adjust
 - Soft Pedal Depth

・Virtual Piano Artisan presets (10 presets)
SK-EX Rendering: 5+5 rendering characters
Harmonic Imaging XL: 96 voices
SK-EX Rendering: Ambience (10 types)
Harmonic Imaging XL: Reverb (6 types)
24 types
TwinDrive Soundboard Speaker System
(8 x 12) cm x 2 (top speakers, with diffusers)
8 cm x 2 (front speakers)
5 cm x 2 (tweeters)
135 W (50 W + 50 W + 35 W)
Premium headphone amplifier
Spatial Headphone Sound
Headphone Type
Headphone Amplifier
5" LCD touchscreen (480 x 800 pixels)
Anti-glare display
Upright piano fallboard with Soft Fall system
Upright piano type (fixed position)
145.5 cm (57 1/3")
47.5 cm (18 2/3")
101 cm (39 3/4")
82.5 kg (182 lbs.)
91.5 kg (201 2/3 lbs.) [Ebony Polish]
156 (W) x 60 (D) x 110 (H) cm
* Packed in a pre-assembled state
105 kg (without bench)
113 kg (with bench)
111 kg (without bench) [Ebony Polish]
118 kg (with bench) [Ebony Polish]
Premium Satin Black (CA901B)
Premium Satin White (CA901W)
Premium Rosewood (CA901R)
Ebony Polish (CA901EP)
Dual
Split
Four Hands
Transpose
Tuning
Low Volume Balance
Favorite
39 songs
29/42 songs *
176 songs
Burgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100)
Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849)
Czerny 100 (Hundert Übungsstücke, Opus 139)
Beyer 106 (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101)
J.S. Bach: Inventionen
Sonatinen Album 1
Chopin Walzer (Chopin waltzes series)
Chopin Etudes (Opus 10)
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1A
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1B
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B
Alfred’s Basic Adult Piano Course Lesson Book Level 1
approximately 90,000 notes
10 songs
2 parts
1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8
100 patterns
Bluetooth (Ver. 5.0; GATT compatible)
Bluetooth Low Energy MIDI Specification compliant
Bluetooth Audio (Ver. 5.1; A2DP compatible)
MP3
WAV
SMF (Playback only)
Overdubbing
Line In recording
PianoRemote (iOS/Android)
PiaBookPlayer (iOS/Android)
1 x 1/4", 1 x 1/8" Stereo jacks
USB-MIDI, Bluetooth MIDI *
1/4" L/MONO, R [unbalanced]
1/8" Stereo (with volume adjust knob) [unbalanced]
USB for Update
55 W
Power cable
Fixed-height or height-adjustable bench *
Headphone hook
Classical Piano Collection *
Classical Lesson Scores *
Finger Exercises
Warranty Card *
Owner’s Manual
Internal Song Lists

About the Author